7 Ekim 2016 Cuma

FİFA MOBİLE TOP 50 OYUNCU LİSTESİ



1. Lionel Messi – FB Barcelona (İspanya) – SĞK – 91 GEN
2. Cristiano Ronaldo – Real Madrid (İspanya) – SLK – 90 GEN
3. Manuel Neuer – Bayern Munich (Almanya) – KL – 89 GEN
4. Jérôme Boateng – Bayern Munich (Almanya) – STP – 89 GEN
5. Luis Suárez – FC Barcelona (İspanya) – SNT – 88 GEN
6. Neymar Jr. – FC Barcelona (İspanya) – SLK – 88 GEN
7. Gareth Bale – Real Madrid (İspanya) – SĞK – 87 GEN
8. Robert Lewandowski – Bayern Munich (Almanya) – SNT – 87 GEN
9. David De Gea – Manchester United (İngiltere) – KL – 87 GEN
10. Zlatan Ibrahimović – Manchester United (İngiltere) – SNT – 86 GEN
11. Giorgio Chiellini – Juventus (İtalya) – STP – 86 GEN
12. Sergio Agüero – Manchester City (İngiltere) – SNT – 86 GEN
13. Thiago Silva – Paris Saint-Germain (Fransa) – STP – 86 GEN
14. Thibaut Courtois – Chelsea FC (İngiltere) – KL – 86 GEN
15. Gianluigi Buffon – Juventus (İtalya) – KL – 86 GEN
16. Arjen Robben – Bayern Munich (Almanya) – SĞO – 86 GEN
17. Petr Čech – Arsenal (İngiltere) – KL – 85 GEN
18. Pepe – Real Madrid (İspanya) – STP – 85 GEN
19. Vincent Kompany – Manchester City (İngiltere) – STP – 85 GEN
20. Sergio Ramos – Real Madrid (İspanya) – STP – 85 GEN
21. Samir Handanovič – Inter Milan (İtalya) – KL – 85 GEN
22. Gonzalo Higuaín – Juventus (İtalya) – SNT – 85 GEN
23. Hugo Lloris – Tottenham Hotspur (İngiltere) – KL – 85 GEN
24. Miranda – Inter Milan (İtalya) – STP – 85 GEN
25. Luka Modrić – Real Madrid (İspanya) – MO – 85 GEN
26. Mats Hummels – Bayern Munich (Almanya) – STP – 85 GEN
27. Diego Godín – Atlético Madrid (İspanya) – STP – 85 GEN
28. Eden Hazard – Chelsea FC (İngiltere) – SLO – 85 GEN
29. Marco Reus – Borussia Dortmund (Almanya) – SLO – 85 GEN
30. Antoine Griezmann – Atlético Madrid (İspanya) – SNT – 85 GEN
31. Jan Oblak – Atlético Madrid (İspanya) – KL – 85 GEN
32. Andrés Iniesta – FC Barcelona (İspanya) – MO – 84 GEN
33. Andrea Barzagli – Juventus (İtalya) – STP – 84 GEN
34. Franck Ribéry – Bayern Munich (Almanya) – SLO – 84 GEN
35. Karim Benzema – Real Madrid (İspanya) – SNT – 84 GEN
36. Ezequiel Garay – Zenit St. Petersburg (Rusya) – STP – 84 GEN
37. Sokratis Papastathopoulos – Borussia Dortmund (Almanya) – STP – 84 GEN
38. Claudio Marchisio – Juventus (İtalya) – MO – 84 GEN
39. Ángel Di María – Paris Saint-Germain (Fransa) – SĞK – 84 GEN
40. Leonardo Bonucci – Juventus (İtalya) – STP – 84 GEN
41. Alexis Sánchez – Arsenal (İngiltere) – SLK – 84 GEN
42. Pierre-Emerick Aubameyang – Borussia Dortmund (Almanya) – SNT – 84 GEN
43. Thomas Müller – Bayern Munich (Almanya) – SĞF – 84 GEN
44. Bernd Leno – Bayer Leverkusen (Almanya) – KL – 84 GEN
45. Kevin De Bruyne – Manchester City (İngiltere) – MOO – 84 GEN
46. John Terry – Chelsea FC (İngiltere) – STP – 83 GEN
47. José Reina – Napoli (İtalya) – KL – 83 GEN
48. Per Mertesacker – Arsenal (İngiltere) – STP – 83 GEN
49. Aritz Aduriz – Athletic Bilbao (İspanya) – SNT – 83 GEN
50. Philipp Lahm – Bayern Munich (Almanya) – SĞB – 83 GEN

FIFA MOBİLE - CANLI HİZMETLER - DÜNYA FUTBOLUNUN HİKAYESİ

Dünya futbolunda heyecan bitmiyor, bu nedenle biz de FIFA Mobile'ı dünya futbolunda yaşananları Canlı Etkinlikler modundaki eğlenceli oyun içi etkinliklerle yansıtacak şekilde tasarladık. Yıl boyunca özel paket kampanyaları, yeni oyuncu öğeleri ve ekstra içerik açan çeşitli Planlar da yayınlayacağız.
CANLI ETKİNLİKLER
Her gün yayınlanacak çeşitli Canlı Etkinlik görevlerimize katılmayı unutmayın. Her Canlı Etkinliğin özel tamamlama gereksinimleri olacak. Birinde kaleci ve baraj karşısında serbest vuruştan birkaç gol atmanız gerekebilir. Bir diğerinde ise defans oyuncularına topu kapmadan kaleye kadar ilerleyip gol atmanız istenebilir.
Bu görevleri başarıyla tamamlayarak oyunun tüm ayrıntılarını öğrenmenin yanı sıra jeton, tecrübe ve bazen de ekstra içerik açmak için kullanılabilen paket ya da öğe kazanacaksınız.
Her gün oynayabileceğiniz çeşitli Canlı Etkinliklere yıl boyunca yenileri eklenecek. Bazı Canlı Etkinlikler sadece belirli günlerde etkin olacak. Yalnızca kısa bir süre boyunca edinebileceğiniz özel içerikleri içeren etkinlikleri sakın kaçırmayın.
PAKETLER VE OYUNCU ÖĞELERİ
FIFA Mobile'da Kadronuzu kurmak için oyuncu gerekiyor. Gerekli parçaları toplayabilmeniz için bazı yöntemler mevcut. Bunlardan ilki, Paket açmak. FIFA Mobile'da kadronuzu kurmanıza yardımcı olacak çeşitli paket seçenekleri bulunuyor.
Bunlara ek olarak, tüm yıl boyunca gerçek dünyadaki etkinlikleri göz önünde bulundurarak yeni oyuncu öğeleri yayınlayacağız. Örneğin, muhteşem performans sergileyen bir oyuncuyu yeni bir öğeyle kutlayabiliriz.
FIFA Mobile'da dört farklı temel oyuncu öğesi bulunuyor. Bunlardan ilk üçü; Ultimate Team'de çok iyi bilinen Altın, Gümüş ve Bronz. Yeni öğe türümüz Kırmızı renk olacak ve buna Seçkin öğe diyeceğiz. Yüksek reytingli oyuncu öğeleri ve bazı planları tamamlayarak elde edilebilen belirli özel öğeler Kırmızı olacak. Kısacası FIFA Mobile'daki en iyi oyuncu öğeleri düşünüldüğünde aklımıza kırmızı renkli öğeler gelecek.
FIFA Mobile'da Formda öğeler de bulunuyor. Önceki oyunlardaki Haftanın Takımı'na (HT) benzeyen Formda öğeler, gerçek dünyada bir önceki haftanın en iyi oyuncularını vurgulayacak. Bir oyuncu kulübünde yüksek performans sergilerse (örn. hat-trick yaparsa), gelişmiş istatistiklere sahip Formda öğesinin çıkma ihtimali yüksek demektir.
Formda öğeleri elde etmenin iki yolu vardır. Bunlardan ilki paket açmak, ikincisi ise belirli Planları tamamlamak.
Yeni veya farklı paketlerle düzenli olarak güncelleme yaparak sahada daha iyi oynamanız için ihtiyacınız olan oyuncuları elde etmenize yardımcı olacağız. Canlı Etkinlikler ve Atak Modu gibi çeşitli oyun modlarında kazandığınız jetonları kullanarak paket açın. İsterseniz, gerçek parayla satın alabileceğiniz FIFA Points ile de paket alabilirsiniz.
PLANLAR
Kadronuzu güçlendirmenin bir diğer yolu da Planları tamamlamaktır. Planlar, ihtiyacınız olmayan öğeleri kullanarak daha büyük ve daha iyi öğeler elde edebileceğiniz yeni bir oluşturma sistemidir. Canlı Etkinlikler gibi çeşitli modlarımızı oynayarak veya Paket açarak Planlarda kullanabileceğiniz öğeler elde edin.
Ayrıca, belirli Planlar oyundaki çok özel içeriklerden bazılarını açmanızı sağlayacak. Her planın özel gereksinimleri bulunuyor; ödülleri kazanmak için neler yapmanız gerektiğini mutlaka kontrol edin. Yılın ilerleyen zamanlarında oyuna yeni Planlar ekleyeceğiz.

FIFA MOBİLE - LİGLER - TAKIMA GİRİN, DÜNYANIN BİR NUMARASI OLUN

FIFA Mobile'da bir Lige katılarak diğer oyuncularla etkileşim sağlayabilirsiniz. Ligler etkileşim sağlamak, eleme usulü turnuvalarda mücadele etmek, diğer liglere meydan okuyarak kendinizi kanıtlamak ve oyun içi ödüller kazanmak için harika bir yol.
FIFA Mobile'ın seviye sisteminde 5. seviyeye ulaştıktan sonra bir Lige katılabilecek veya Lig oluşturabileceksiniz.
Lig menüsüne girdiğinizde karşınıza dört seçenek çıkacak: Lige Katıl, Şampiyonalar, Turnuvalar ve Liderlik Tabloları.
Lige Katıl
Bir Lige katılmak veya Lig oluşturmak için Lige Katıl'a tıklayın. Ardından katılabileceğiniz farklı liglerin bir listesi ile karşılaşacaksınız. Belirli bir Lige katılmak istiyorsanız, o Ligi bulmak için arama özelliğini kullanın.
Lige katılmak için ligi oluşturan kişinin katılma isteğinizi kabul etmesi gerekir, bu nedenle Lig Yöneticisinin isteğinizi kabul edip etmediğini görmek biraz zaman alabilir. Yalnızca bir Lige katılabilirsiniz ve bir Lig en fazla 32 üyeden oluşabilir.
Kendi Liginizi oluşturmak istiyorsanız, Lige Katıl menüsündeki ‘Lig Oluştur’ düğmesine basın. Daha sonra, bir Lig Logosu seçmeniz ve Liginize bir Ad vermeniz gerekecek. Belirli üyelerin Liginize katılmasını istiyorsanız, katılmak için gereken Taraftar sayısını, Seviyeyi ve/veya Takım Reytingini ayarlayabilirsiniz.
Lig yöneticileri katılma isteklerini kabul edebilir veya reddedebilir ve diğer üyelerin başarılarına göz atabilir. Lige katıldıktan sonra diğer üyelerle gerçek zamanlı sohbet ederek etkileşim sağlayabilirsiniz. Böylece maçları planlayabilir veya oyun ya da gerçek dünyada olan bitenler hakkında sohbet edebilirsiniz. 
Diğer üyelerle gerçek zamanlı etkileşim sağlamanın yanı sıra, Lig Şampiyonalarına katılabilir veya turnuvalarda diğer Liglere meydan okuyabilirsiniz.
Şampiyonalar
Lig üyelerine eleme usulü Turnuvalarda meydan okuyarak kendinizi kanıtlayın. 
Lig'e Lig Turnuvaları
Diğer Liglere karşı grup görevi de yapabilirsiniz. Bu bölümde, birlikte çalışarak rakibinizden daha fazla gol atmaya çalışacaksınız. Diğer Liglere karşı maç kazandığınızda fiş ödülü kazanacaksınız ve liginiz global liderlik tablosunda üst sıralara yükselecek.
Liginizin Dünyadaki diğer Liglere karşı ne durumda olduğuna göz atın.
Ayrıca, Lige özel başarıları tamamlayarak belirli oyun içerikleri kazanabileceksiniz. Bu ödülleri açmak için birlikte çalışın.

FIFA MOBİLE - HIZLI, EĞLENCELİ VE KOLAY ERİŞİLİR

FIFA Mobile, yeni Atak Moduyla sahaya daha fazla eğlence ve heyecan getiriyor; istediğiniz gibi oynamanızı sağlayan yaratıcı kontrol sistemiyle erişilebilirliği kolaylaştırıyor ve aynı zamanda tüm dünyanın oynayabilmesini mümkün kılıyor.
Atak Modu
FIFA Mobile, futbolu deneyimlemenin yepyeni yolu olan Atak Moduyla geliyor. Eşzamanlı olmayan bu heyecan dolu tur tabanlı maçta dünyanın dört bir yanındaki FIFA Mobile oyuncularıyla karşı karşıya geleceksiniz. Rakibinizin kadrosuna karşı yalnızca atak pozisyonlarınızı oynayacaksınız. 
Futbolun tüm eğlencesi 75 saniyeye sığdırıldı.
Bu modun stratejik bir unsuru var; her maçtan önce takımınızın taktiklerini seçmeniz gerekiyor. Kendi turunuzda atak ağırlıklı, savunma ağırlıklı veya dengeli taktik kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz taktik, sizin kullanabileceğiniz ve rakibinizin karşısında olacak dizilişi belirler. FIFA Mobile'ı ne kadar çok oynarsanız, o kadar çok çeşitli taktiksel diziliş açabilir ve kullanabilirsiniz.
Maç kazanmak ve gol atmak, taraftar sayınızı artıracak ve size deneyim kazandıracak; bu sayede liderlik tablolarında ve klasmanlarda yükselerek dünyanın en iyi sanal futbolcularından biri olma yolunda ilerleyeceksiniz.
Değişken Kontrol Seçenekleri
FIFA Mobile'ı tüm mobil cihaz kullanıcılarının kolay erişebileceği bir hale getirmek için birden fazla kontrol seçeneği oluşturduk. Tecrübeli ya da yeni bir mobil oyuncu olmanız fark etmez; değişken kontrol seçeneklerimiz herkese uyum sağlayacak.
Otomatik Oyna
Takımınızı istediğiniz şekilde kurup otomatik oyna ile kendi kendine oynamasını sağlayın. Oyuncularınız kendi kendilerine zekice hareket edecek, pas verecek ve/veya şut çekecekler. Kadrolarını yönetmek isteyip sahada kontrol etmek istemeyenler için ideal.
Hareket Kontrolleri
Pas atmak için takım arkadaşlarınıza veya boş alana dokunun, daha sonra parmağınızı kaleye doğru çekerek şut çekmelerini sağlayın. Parmağınızı ne kadar hızlı çekerseniz, şutunuz o kadar sert gider. Ayrıca, daha fazla kontrol seçeneği için parmağınızı kavisli bir şekilde çekerek şutunuza falso vermeyi deneyebilirsiniz. Hareket kontrollerimiz size sahada daha fazla kontrol sunarak otomatik oyna özelliğini bir daha da ileriye götürüyor.
Sanal Çubuk
Tüm kontrolün elinizde olmasını istiyorsanız, oyun içinde ekrana dokunarak etkinleştirebileceğiniz sanal çubuğumuz tam size göre. Bu şekilde oyuncularınızın sahada nereye gideceklerine ve her bir pasın ve şutun ne kadar sert gideceğine siz karar vereceksiniz. 
FIFA Mobile, oyuncuların bu üç kontrol seçeneği arasında maçı durdurmadan sorunsuzca geçiş yapabilmesini sağlıyor. Sanal çubukları kullanarak oyuncularınızı sahada hareket ettirin, daha sonra hareket kontrollerini kullanarak falsolu şut çekin veya aşırtma pas verin. Kendi oyun tarzınıza uygun kontrol seçeneğini bulmak için hepsini deneyin.
Daha fazla cihazda oynayın
FIFA Mobile çok sayıda mobil cihazda çalışıyor. Oyunun indirme boyutu 100 MB'tan daha az; yani WiFi bağlantınız olmasa bile veri planınızı zorlamadan oyunu indirebilirsiniz.
FIFA Mobile İngilizce, Fransızca, Japonca, Rusça ve Türkçe dahil 19 farklı dil* desteğiyle tüm dünyada yayınlanacak. Mobil cihazınız iOS 8 veya üzeri, Android 4.1 jb veya üzeri ya da Windows 10 Mobile işletim sistemine sahipse FIFA Mobile'ı indirip oynayabilirsiniz.
*Dillerin tam listesi: İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Danimarkaca, Felemenkçe, Norveççe, İsveççe, Türkçe, Rusça, Meksika İspanyolcası, Portekizce, Brezilya Portekizcesi, Endonezyaca, Geleneksel Çince, Basitleştirilmiş Çince, Korece ve Japonca.

FIFA MOBİLE - ULTİMATE TEAM'İNİZ GENİŞLİYOR


FIFA Mobile'da başarılı olabilmek için sağlam bir kadroya ihtiyacınız var. FIFA Mobile'daki Ultimate Team™, önceki yıllara göre oldukça değişti ve oyun tarzınıza uygun bir ilk 11 oluşturmanızı sağlayan bir derinliğe sahip olacak şekilde daha modern hale getirildi.
Takımım
FIFA Mobile'da sahaya 11 oyuncu süreceksiniz ve takımınız toplamda 27 oyuncudan oluşacak. Mobil cihazlar için çıkan daha önceki FIFA oyunlarında 11 adet ilk 11 oyuncunuz ve en az 6 adet yedek oyuncunuz bulunması gerekiyordu. FIFA Mobile'daki takımınızda her pozisyona uygun bir oyuncu olacak ve yedekler konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız.
Atağınız şu şekilde olacak:
  • 2 Kanat Oyuncusu
  • 3 Santrfor
  • 3 Forvet
Orta sahanız şu şekilde olacak:
  • 3 Ofansif Orta Saha Oyuncusu
  • 1 Sol Orta Saha Oyuncusu
  • 3 Merkez Orta Saha Oyuncusu
  • 1 Sağ Orta Saha Oyuncusu
  • 3 Defansif Orta Saha Oyuncusu
Defansınız şu şekilde olacak:
  • 1 Sol Kanat Beki
  • 1 Sol Defans Oyuncusu
  • 3 Merkez Orta Saha Oyuncusu
  • 1 Sağ Defans Oyuncusu
  • 1 Sağ Kanat Beki
  • 1 Kaleci
FIFA Mobile'da 16 farklı diziliş arasından seçim yapabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz dizilişi seçtikten sonra oyun gereken 11 oyuncuyu otomatik olarak alacak ve oynayacağınız kadro oluşturulacak. Böylece ilk 11'inizi o diziliş için manuel olarak düzenlemenize gerek kalmadan hızlıca maça başlayabileceksiniz.
Bu ayrıca sözleşme ve diğer antrenman öğelerinin kullanımını da ortadan kaldıracak. Artık oyuncu bağlantılarına göre oluşan kimya seviyesi nedeniyle ceza da almayacaksınız. Ancak, bir oyuncuda kullanılacak bazı oyuncu öğeleri, takımınızdaki aynı özelliğe sahip (örn. aynı kulüpte oynamak) diğer oyunculara geliştirme sağlayabilir. Ayrıca, bazı oyuncular kazanılan jetonlara ve tecrübeye bonus verebilir. Planları tamamlarken veya Pazarda satış yaparken kullanacağınız oyuncular konusunda bunlara dikkat edin.
Oyuncular kendilerine atanan pozisyonlar dışında oynayamasa da yıl boyunca oyuncu öğelerine özel pozisyon değişiklikleri yayınlayabiliriz. Kulübünüzün başarıya ulaşmasında önemli rol oynayabilecek farklı pozisyonlarda oynayan oyuncuları gözden kaçırmayın.
Oyuncu Almak ve Pazar
Kadronuzu geliştirecek oyuncu öğelerini elde etmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bunlardan ilki, kazandığınız jetonları veya satın aldığınız FIFA Points'i kullanarak Paket açmaktır. 
Sağlam bir takım kurmanın bir diğer yolu da Canlı Etkinlikleri veya Planları tamamlamaktır. En iyi öğelerden bazıları yalnızca belirli Planları tamamlayarak elde edilebilir, bu nedenle takımınızı kurarken bu seçeneği göz önünde bulundurun.
Pazar'ı kullanarak da oyuncu elde edebilirsiniz. Pazar'da her tür oyuncuyu ve öğeyi bulabilirsiniz. Düşük fiyatlı öğeleri alıp satarak kar elde etmeye çalışın.
FIFA Mobile'daki Pazar, önceki oyunlara göre biraz farklı çalışıyor. Öğe alıp satmaya ve diğer oyuncularla birlikte öğelere teklif vermeye devam edeceksiniz, ancak oyuncular artık birbirlerinden direkt olarak öğe alıp satamayacaklar. Oyun tüm işlemlerde aracı görevi görecek. Böylece herkes için eşit bir oyun ortamı ve daha adil ve eğlenceli bir pazar oluşacak. 
*Unutmayın: Tüm Oyuncu Reytingleri kesinleşmemiştir ve oyun yayınlandığında değişebilir.